Article Zonnepanelen

Wat Zijn Alternatieven Voor Chinese Zonnepanelen?

Artinis EcoSystems is een redelijk nieuwe installateur van zonnepanelen in Oost Vlaanderen. Als je echter leest dan in zuidelijke landen de opbrengst niet eens zo schrikbarend veel hoger is dan hier in het ‘noorden’, dan is maar de vraag hoeveel procent de opbrengst minder is door deze ligging. Daar wonen wij in. Dit heeft tot gevolg dat het dak (zie foto) dus onderaan smal is (3,60 m) en boven breder (5,40 m). Het benutbaar gedeelte voor rechte zonnepanelen is dus maar beperkt.

In 2007 leverden alle Zonnepanelen kopen in Nederland samen net zoveel stroom op als 10.250 huishoudens in een jaar verbruiken. Door de hogere zonintensiteit is de zogeheten energetische terugverdientijd er anderhalf tot twee jaar. Aangezien ik zelf de foto’s moet maken en ook zelf de panelen moet schoonmaken, heb ik dus geen foto’s hoe ik uit het dak omhoog steek met de stok in handen, maar dat moet je me maar geloven. Nu is de totale wereldwijde elektriciteitsproductie van zonnepanelen zou 30 maal groter dan in het jaar 2000. Maar bij deze nieuwe generatie zonnepanelen met de dunnelaagtechnologie wordt vaak amorf silicium gebruikt.

Mijn schuurtje is conform mijn verwachting de ideale locatie: door de zonnepanelen onder een hoek van ca. 37 graden richting zuiden te plaatsen is 99% rendement haalbaar. Dit is al eenvoudig als bij de warmtebenutting van zonne-energie: modules op het dak aanbrengen, kabels met elkaar verbinden, gelijkstroom-wisselstroommutator aansluiten, klaar. Zijn geven ongeveer per provincie de theoretische opbrengst van een optimaal georiënteerd systeem en van een gemiddeld georiënteerd systeem.

Dit is het enige deel van een zonnecollector dat je ziet en het beschermt de interne werking zonnepanelen. Een iets ingewikkeldere werking van zonnepanelen zijn de Photo-Voltaïsche zonnepanelen (kortweg PV-panelen). Terugverdientijd van de huidige installatie is ongeveer 14 jaar, nog 12 te gaan. Maar binnenkort gaat de energieprijs omhoog (BTW) dus dan wordt de terugverdientijd automatisch korter. En met de zakkende prijzen voor zonnepanelen wordt dat nog beter voor nieuwe instappers. Als ik op je systeem met dat van mij vergelijk, is inderdaad in juni en juli een dip in de opbrengst. Volgens dit instralingsdiagram zal de opbrengst van de panelen op de voorzijde ca. 90% zijn en de panelen op de achterzijde ca. 70-80%.

Dat is de verhouding tussen de prijs en de elektriciteit opbrengst van zonnepanelen. Monokristallijne zonnepanelen zijn meestal duurder dan polykristallijne zonnepanelen. Bij kun je met 1 aanvraag meerdere offertes voor zonnepanelen aanvragen bij installatiebedrijven van jouw keuze. Zo kun je goed de adviezen, de service en natuurlijk de kosten van zonnepanelen vergelijken. Onlangs las ik de stelling dat bij een opstelling in oost-westelijke richting met de panelen in een hellingshoek van 10 of 15 graden de terugverdientijd korter zou zijn dan een traditionele opstelling richting zuiden. Dit is alleen maar rendabel als met deze opbrengst de terugverdientijd hetzelfde of minder wordt.Zonnepanelen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s